begeleider Dagmar Aben

Dagmar Aben is 34 jaar, begeleider, trainer en coach, en woont op een boerderij in Gewande, Den Bosch, samen met 3 katten en 10 zijdehoentjes. Voordat ze ZZP’er werd werkte ze als (vak)therapeut (beeldend) in de GGZ, o.a. bij een TBS kliniek. Dagmar’s omschrijft haarzelf als Hartenvolger en dat zegt natuurlijk al veel over haar en wie ze is.

“Wat ik belangrijk vind is harmonie. In harmonie leven met jezelf en je omgeving. Een tevreden leven leiden, een leven leiden dat je past. Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen kwaliteiten, angsten, verlangens. Pas wanneer we onszelf écht kennen en onszelf durven, kunnen en mogen zijn, dan kunnen we in harmonie (samen) leven. Als begeleider loop ik een stukje met mensen mee op hun unieke levenspad en breng ze in verbinding met hun hart, zodat ze zichzelf kunnen ont-moeten.

Ik geef mijn geld het liefst uit aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Opleidingen/ trainingen en cursussen. Ik wil heel graag nog een opleiding systemisch werken doen. Daarnaast vind ik het fijn om geld uit te geven aan belevenissen, zoals concerten, weekendjes weg, uitjes. En reizen. Op mijn wensenlijst staat nog een mooie reis door Azië (vooral Indonesië). Daarnaast houd ik ook wel van enkele mooie spullen. Ik ben niet heel materialistisch ingesteld maar kan wel blij worden van mooie spullen voor mijn huis zoals bijv. mooie lampen of een kast. Wat mij een rijk gevoel geeft is vrijheid in mezelf. Als je vrijheid in jezelf hebt gevonden doordat je jezelf hebt losgemaakt van allerlei patronen en overtuigingen, dan durf je en ga je doen waar je hart sneller van gaat kloppen!

En dan vind je dus overal vrijheid, omdat je in vertrouwen jouw waarheid leeft. Het leven dat alleen jou past.

Richt je aandacht dus op dat waar het stroomt. Zoek vrijheid in jezelf door de verbinding met jezelf aan te gaan. Durf jezelf recht in de spiegel aan te kijken! Waar mag jij aandacht aan besteden? Ga de confrontatie aan met jezelf en wordt rijk van je eigen ik.”