begeleider Martijn Dost

Martijn Dost is 34 jaar, begeleider, trainer en coach, en focust zich op het aanleren of aanscherpen van leiderschap. Hij heeft een passie voor het creëren van teams die voor elkaar door het vuur gaan. Sinds 2007 was hij werkzaam bij het Ministerie van Defensie in verschillende leidinggevende functies. Sinds 2020 is hij zich volledig gaan focussen op het begeleiden van teams en mensen op het gebied van Leiderschap.
 
Door de jaren heen heb ik het leidinggeven kunnen leren in de praktijk. Een leerschool waarin de mogelijkheid en ruimte was om fouten te mogen maken en experimenteren. Naast het leidinggeven heb ik de eer gehad om leidinggevenden te mogen leren hoe zij een leider kunnen zijn. Door middel van het aanleren van diverse technieken leerde ik deze toekomstige leidinggevenden hoe zij op een inspirerende, motiverende en mensgerichte wijze, buitengewone resultaten konden bewerkstelligen. 
 
In onze maatschappij gaat maar 15 procent van alle mensen met plezier en voldoening naar hun werk. 85% gaat met tegenzin of ziet het werk als iets dat ‘moet’. Het gevolg is een zieke maatschappij waarbij iedereen continu op zoek is naar waar het gras groener is. We voelen ons niet gewaardeerd, worden als nummertjes in een organisatie behandeld en zien niet wat we kunnen bijdragen aan de maatschappij. Burnouts, verloop naar andere bedrijven en onvrede zijn nog nooit zo hoog geweest als nu.
 
Dat merkte Martijn ook om zich heen. Als zijn vriendin thuis kwam en vertelde hoe het er aan toe ging op het werk of als hij op een verjaardag was en zijn vrienden een boekje open deden over hun ervaringen op de werkplek. Hij ging op onderzoek uit en kwam door diverse studies al snel verschillende oorzaken van onvrede onder werknemers op het spoor. Eén van de grootste factoren van ziek personeel: Gebrek aan Leiderschap!