de ondernemer

Oprichter Robert Witlox heeft een zwak voor de ondernemer; een bijzonder type mens in onze maatschappij omdat ze vaak net iets meer LEF hebben. Ze zijn vaak ook nogal eigenwijs, doen het dus graag op hun eigen wijze en op hun eigen manier. Logisch, want daarvoor is ie ook gestart! Verder kunnen ze vaak niet zo goed met autoriteit omgaan. Het vereist dus een ook een bijzondere aanpak en wat ervaring om ze goed te kunnen begeleiden.

Leiderschap

Ondernemerschap heeft echter ook een lijntje met leiderschap; ze nemen de leiding over hun eigen leven door dat te doen wat (hopelijk) bij ze past. Ze nemen vaak ook de leiding over anderen die in hun bedrijf werken. Laten we er dus eerlijk over zijn. Ondernemerschap en leiderschap kunnen niet zonder elkaar, maar niet iedereen laat in zijn bedrijf altijd goed leiderschap zien. Er is dus nog een hoop te ontdekken en te leren.

Kwetsbaarheid

De ondernemer is er vaak niet bewust van omdat ie meestal daadkrachtig is maar toch behoort tot een kwetsbare groep mensen. Vaak staan ze namelijk alleen aan de top en daar kan het ook eenzaam voelen! Meestal doen ze stoer dat ze niemand nodig hebben en ze hebben juist vaak moeite om om hulp te vragen. Toch blijft een ondernemer een mens en zie je gelukkig steeds vaker dat ze juist wél hun kwetsbaarheden durven te (h)erkennen en erover te praten. Dat biedt perspectief om te groeien naar zelfbewust ondernemerschap en alleen dat heeft de toekomst!

Robert Witlox:

“Mijn zwak voor de ondernemer is er omdat ik ze gewoonweg als bijzonder moedig ervaar. Ze durven ergens voor te gaan, gaan soms toch op hun bek, maar staan weer op en doen iets anders. Ze staan er vaak alleen voor en daarom wil ik juist voor hen iets betekenen. Simpelweg omdat ik het herken toen ik er alleen aan de top stond en geen hulp kon vinden!”

Extraatje

Voor hen hebben we de ondernemers-groeicircle ontwikkelt. Speciale bijeenkomsten waar alleen zij mogen deelnemen. Om te leren van elkaar, kwetsbaarheden te durven uiten en samen te groeien naar nog meer leiderschap! Bij interesse bel Robert Witlox (0646384802) en laat u persoonlijk en kosteloos adviseren.