Ondernemer?

Oprichter Robert Witlox heeft een zwak voor Ondernemers. Voor hem zijn ondernemers bijzondere mensen in onze maatschappij omdat ze vaak net iets meer LEF hebben dan niet ondernemers. Ondernemers zijn vaak ook nogal eigenwijs! Ze doen het graag op hun eigen wijze, op hun eigen manier. Logisch, want daarom zijn ze ook ondernemer geworden! Bovendien kunnen ondernemers niet zo goed met autoriteit omgaan. Het vereist dus een bijzondere aanpak om ondernemers te kunnen begeleiden.

Leiderschap

Ondernemerschap heeft echter ook een lijntje met leiderschap. Ondernemers nemen de leiding over hun eigen leven door dat te doen wat (hopelijk) ook bij ze past. Ze nemen vaak ook de leiding over anderen die in hun bedrijf werken. Laten we er dus eerlijk over zijn. Ondernemers en leiderschap kunnen niet zonder elkaar, maar iedere ondernemer laat vanzelfsprekend niet altijd leiderschap zien. Er is dus nog een hoop te ontdekken!

Kwetsbaarheid

Ondernemers hebben het vaak niet zo goed door omdat ze vaak nogal daadkrachtig zijn, maar ze vormen een kwetsbare groep mensen. Vaak staan ze alleen aan de top en het is ‘lonely at the top’! Ze doen soms stoer dat ze niemand nodig hebben en vaak hebben ze moeite om hulp te vragen. Toch blijft een ondernemer een mens en zie je gelukkig steeds vaker dat ze juist wél hun kwetsbaarheden durven te (h)erkennen en erover te praten.

Robert Witlox:

“Mijn zwak voor de ondernemer is er omdat ik ondernemers gewoonweg als bijzonder moedig ervaar. Ze durven ergens voor te gaan, gaan soms toch op hun bek, maar staan weer op en doen iets anders. Ze staan er vaak alleen voor en daarom wil ik juist voor hen iets betekenen. Simpelweg omdat ik het herken toen ik er alleen voor stond en geen hulp kon vinden!”

Extraatje

Voor ondernemers hebben we dus een extraatje. Extra bijeenkomsten waar alleen ondernemers aan deelnemen. Juist om je kwetsbaarheden te durven uiten en Samen te Groeien naar nog meer leiderschap!