Richard Bergmans

Richard Bergmans (1967, Ries voor vrienden) is gediplomeerd Gestaltherapeut van het eerste uur. Hij heeft erg veel ervaring met TEAM-building, grensoverschrijdend gedrag transformeren (agressie en seksualiteit) en met veiligheid. Niet voor niets is Richard onze rots in de branding als het gaat om zakelijke trainingen. Opdrachtgevers zijn bedrijven, overheidsorganisaties en instellingen.

Sonds 1997 kan hij een leven zonder Aikido niet meer voorstellen. Vandaar ook zijn zwarte band in geweldloze Martial Art bij Aikido-school Beljaars Tilburg (de oudste vanaf 1960). Tevens zat hij in de organisatie van het 50 jarige bestaan van Aikido in Nederland. Een internationaal event.

Koken is de grootste hobby van Richard. Na een zware burn-Out heeft hij een half jaar gewerkt als kok op een Zorgboerderij in Bladel. Richard is Brabander in hart en nieren en in de Kempen voelt hij zich het meest op zijn gemak.

Zijn meest heftige levenservaring is dat hij zijn huwelijk met zijn Mexicaanse vrouw Gina heeft moeten opgeven. Wegens grote fouten van de Immigratie en Naturalisatie Dienst werd zij, terwijl met Richard gehuwd, toch het land uitgezet. Dit trauma (gelukkig zonder kinderen) heeft zijn vertrouwen in ambtenaren en overheid compleet vernield. Het gevolg was een heftige burn-out, 6 psychose's in binnen en buitenland, opnamens in de GGZ, platgespoten met Hadol, Al met al bijzonder traumatisch. Zijn bedrijf RBConnected had hij 20 jaar en heeft hij wegens moeten beëindigen. 

Schilderen, gedichten schrijven, Harley rijden en koken voor vrienden zijn zijn hobbies.

Opleidingen: Gestalttherapie, Haptonomie, Ayurveda, Yoga leraar, Aikido en Wim Hof the Ice Man methode.