Wie is Robert Witlox ?

Robert (1963) is oprichter van GroeiCircle. Daarnaast is hij vader en zelfs al opa van meerdere kleinkinderen.

Op 27 jarige leeftijd is hij, na 6 jaar in de accountancy te hebben gewerkt, van de ene op de andere dag gestart als zelfstandig ondernemer. Zijn goed betaalde baan gaf hij op met alle risico’s van dien. Langzaam maar zeker groeide hij uit tot serieus IT ondernemer en met 38 jaar verkocht hij zijn aandelen aan zijn zakenpartners. Hij emigreerde in 2000 met zijn gezin naar Spanje en was aldaar actief in de makelaardij en als bedrijfsadviseur bij een keukenbedrijf. Na 5 jaar Spanje-avontuur keerde hij terug naar Nederland. In 2007 startte hij na intensieve en jarenlange trainingen en ontwikkelingsprogramma’s zijn nieuwe job als ondernemerscoach. In de afgelopen 15 jaar heeft hij vele ondernemers en bedrijven geïnspireerd om anders te gaan werken en met minder moeite groei te behalen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Tussen 2010 en 2014 viel Robert in 'een diep gat' door een financiële crisis met vlak daarna een echtscheiding (zijn 2e). Zijn leven kenmerkt zich door hoge pieken en daarbij behorende dalen. Ondanks dit blijft hij als altijd enthousiast en positief gestemd. Robert is bijzonder creatief en is een voorbeeld van 'denken in mogelijkheden'.

De laatste jaren kwam een steeds dieper verlangen om veel meer mensen te bereiken met zijn opgedane kennis, ervaring en wijsheid… GroeiCircle is uit dit verlangen ontstaan!

Robert schrijft:

“Ik heb pijnlijk moeten ervaren dat het leven niet altijd loopt zoals ik me dat vroeger had voorgesteld. Ik heb als jonge vader en ondernemer te weinig tijd aan mijn kinderen geschonken en ik heb met vallen en opstaan moeten leren om me opnieuw te verbinden met mezelf. Vragen als ‘Wie ben ik nou écht? en Waar verlang ik naar?’ werden uitgediept. In de verbinding met mijn kinderen en kleinkinderen deed ik vaak te hard mijn best om een betere (groot)vader te zijn omdat ik voelde dat ik het nu anders zou doen. Uiteindelijk leerde ik om meer mezelf te zijn en mijn dwangmatige wil om iets voor elkaar te krijgen los te laten. De zwaarte en angst om te falen als vader mocht ik loslaten en ook mijn prestatiedrang. In plaats van al deze zwaarte ben ik mij gaan richten op lichtheid, blijdschap en échte verbinding met mensen. Niet dat álles nu lukt in mijn leven, maar ik ben gelukkig nu, veel meer in balans en ik ben blij dat ik nog iedere dag mag groeien en bijleren!

Mijn zakelijk succes heeft me veel gebracht. Naast groei, mensenkennis en een mooie financiële basis heb ik ook de keerzijde leren kennen. Ook heb ik een paar flinke crisisjaren meegemaakt. Mijn focus ligt nu meer op mensen en hun welzijn, dan op geldelijk gewin. Ik ben inmiddels dankbaar voor de lessen die ik uit de diepere dalen van mijn leven heb mogen leren.

Om als mens ondanks tegenvallers toch positief, enthousiast en liefdevol in het leven te blijven gaat niet vanzelf. Bang zijn voor veranderingen past niet bij mij; daarvoor ben ik te avontuurlijk. Het vergde doorzettingsvermogen en geduld maar er was ook het verlangen om te groeien en mezelf van mijn beste en zachtste kant te laten zien. Ik weet van mezelf dat ik graag anderen help, maar ik heb ook ontdekt dat niet iedereen geholpen wil worden. 

Inmiddels voel ik me bevrijd en is mijn kracht, enthousiasme, creativiteit, rust én levensenergie weer helemaal op peil. Ik ondersteun en begeleid graag mensen die zien dat er iets mag veranderen in hunzelf of hun leven maar niet zo goed weten waar te beginnen. GroeiCircle zie ik niet zozeer als mijn werk; het is meer mijn passie. Het geeft me een gevoel van warmte en blijdschap als ik jou mag begeleiden in je groeiproces!”