oprichter Robert Witlox

Robert Witlox (1963) is oprichter van GroeiCircle, begeleider, trainer en coach. Daarnaast is hij vooral ondernemer, financieel goed onderlegt, creatief en een enthousiasteling die ook nog eens (bonus)vader en opa is van 2 handen vol kinderen en kleinkinderen.

Robert:

“Zoals velen van ons heb ik mijn lesjes moeten leren en heb ik ondervonden dat wijsheid gepaard gaat met het ouder worden. Ondanks dat de 60 er razendsnel aankomt, in mijn ogen, voel ik het totaal niet! Ik heb moeten leren en pijnlijk ervaren dat het leven niet altijd loopt zoals ik me dat ooit had voorgesteld. Ik was niet de perfecte vader en ik heb als jonge vader en fanatieke ondernemer wellicht te weinig tijd aan mijn kinderen geschonken, kwam daar te laat achter en heb met vallen en opstaan moeten leren dat niet alles maakbaar is in het leven. Ik heb inmiddels een lange weg afgelegd om me weer opnieuw te verbinden met mezelf. Vragen als 'Waar verlang ik naar?’  en 'Waarom ben ik hier?' zijn uitgediept. Ik heb mogen leren om te voelen!!!.... wat nou écht bij mij past, wie ik ben en waar ik voor sta. Voor ik echt meer mezelf kon zijn moest ik allereerst mijn dwangmatige wil om iets voor elkaar te krijgen loslaten. Prestatiedrang en ook faalangst bleef maar de kop opsteken. In plaats van te blijven strijden leerde ik loslaten en accepteren. De zwaarte in mij transformeerde naar veel meer lichtheid, blijdschap én daarbij een veel diepere verbinding met mensen. Niet dat álles nu lukt in mijn leven maar ik ben nu eindelijk wél blij met mezelf zoals ik NU ben..... een onbetaalbaar geschenk!

Mijn zakelijk succes heeft me veel gebracht. Naast groei, mensenkennis en een mooie financiële basis heb ik ook de keerzijde leren kennen. Ook heb ik een paar flinke crisisjaren meegemaakt en de nodige blunders gemaakt, zowel zakelijk als privé. Mijn focus ligt nu zowat volledig op mensen en hun welzijn in plaats van puur geld verdienen. Ik ben oprecht dankbaar voor de mensen die op mijn pad zijn gekomen waaruit ik mijn lessen heb mogen leren; bitterheid dient tenslotte niemand! Ik ben ook dankbaar voor de mensen waarvan ik heb mogen leren hoe het anders kan en zij die mij geïnspireerd hebben, DANK JE WEL!

Om als mens ondanks flinke tegenvallers toch positief, kleurrijk, enthousiast en liefdevol in het leven te blijven staan gaat niet vanzelf. Het vergde vooral  doorzettingsvermogen en veel geduld. Er was gelukkig altijd dat diepe verlangen van binnen om te groeien en de beste versie van mezelf te zijn. Ik wist allang van mezelf dat ik graag anderen ondersteun om te groeien, maar nu weet ik ook, dat niet iedereen geholpen wil worden. En dat dat OK is. Dat had ff geduurd.... pfff.

Inmiddels voel ik me bevrijd en is mijn kracht, enthousiasme, creativiteit, rust én levensenergie weer helemaal op peil. Ik ondersteun en begeleid graag mensen die zien dat er iets mag veranderen in hun leven maar niet zo goed weten wat en waar te beginnen. GroeiCircle zie ik niet zozeer als mijn werk; het is meer mijn passie. Het geeft me een gevoel van warmte en blijdschap als ik jou mag begeleiden in je groeiproces en geloof mij dat ik alleen de beste mensen selecteer die mij daarbij mogen ondersteunen. Zodra jij tevreden bent, ben ik het ook... Succes en Go for It !!

Achtergrond:

Robert Witlox is op 27 jarige leeftijd, na 7 jaar in de accountancy in loondienst te hebben gewerkt, van de ene op de andere dag gestart als zelfstandig ondernemer. Zijn goed betaalde baan gaf hij op met alle risico’s van dien ondanks dat hij thuis 4 jonge kinderen had en een vrouw die voor de kinderen zorgde, want zo ging dat toen nog op sommige plekken. Langzaam maar zeker groeide hij uit tot serieus IT ondernemer en met 38 jaar verkocht hij zijn aandelen aan zijn zakenpartners. Robert emigreerde in 2000 met zijn gezin naar Spanje en was aldaar enkele jaren actief in de makelaardij en later mede-eigenaar van een keukenbedrijf. Na 5 jaar Spanje-avontuur keerde hij terug naar Nederland. In 2008 startte hij na intensieve en jarenlange trainingen en ontwikkelingsprogramma’s zijn nieuwe job als ondernemerscoach. In de afgelopen 15 jaar heeft hij vele ondernemers en bedrijven geïnspireerd om anders te gaan werken en met minder moeite groei te behalen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Tussen 2010 en 2014 viel Robert in 'een diep gat' door een financiële crisis met vlak daarna een echtscheiding (zijn 2e). Zijn leven kenmerkt zich door hoge pieken en daarbij behorende dalen. Ondanks dit blijft hij als altijd enthousiast en positief gestemd. Robert is bijzonder creatief en is een voorbeeld van 'denken in mogelijkheden'.

De laatste jaren kwam een steeds dieper verlangen om veel meer mensen te bereiken met zijn opgedane kennis, ervaring en wijsheid… GroeiCircle is uit dit verlangen ontstaan!