wat is je verlangen ?

Wat is je verlangen?

Als ik me focus op mijn verlangens, dan merk ik direct een verschil in mijn energie. Ik word blij als ik bijvoorbeeld denk aan het verlangen om een bijdrage te mogen leveren aan de groei van anderen. Of wat denk je van het verlangen een diepere verbondenheid te creëren met de mensen waarvan ik hou? Een partner, je kind, je ouder, een vriend of collega?  Herken je dat verlangen? Misschien verlang jij wel naar een gezond lichaam of meer vervulling in je leven en/of je werk? Ieder mens heeft verlangens en daar mag je best eens even aandacht aan schenken.

Angsten (h)erkennen

Want wat is dat toch? Dat wij mensen ons zo vaak laten leiden door angsten terwijl we van binnen weten dat we als we helder zijn zowat alles kunnen bereiken wat we verlangen?

Robert Witlox: "Voor mij als oprichter van GroeiCircle kamp(te) ik vooral met faalangst en angst voor afwijzing. De angst dat ik het niet goed genoeg doe leidde vooral tot perfectionisme en uitstelgedrag. Uiteindelijk is het natuurlijk zo dat al deze angsten mij als mens niet laten groeien, maar wat dan wél? Nou, simpelweg de actie! Daadkracht en doorzettingsvermogen komen niet zomaar oppoppen! Zeker niet als er (onbewust) wat in de weg staat. Bij mij was dat onbewuste de comfortabele positie waarin ik zat. Ik hoefde niet perse te werken maar ik verlangde er wel naar om mensen te ondersteunen in hun groeiproces. Uiteindelijk was het dat verlangen dat het won van de comfort, maar dat heeft echt een tijdje geduurd bij mij."

Wat jij mag verwachten van de aanpak van GroeiCirle is dat wij jou begeleiden in de transformatie van angsten omzetten naar je verlangens vervullen. Dat kan met daadkracht bijvoorbeeld maar wellicht heb je wel teveel daadkracht en is dat je valkuil. Wellicht verlang jij juist wel naar meer rust. Wat het ook is, je mag vertrouwen op onze begeleiding dat we met jou op pad gaan en ontdekken wat voor jou werkt en wat niet.

Simpel toch?

Nou ja, het lijkt zo makkelijk. Maar is het dat werkelijk? Heb jij niets meer om naar te verlangen; heb je alles voor elkaar waar je van droomt? In onze ervaring is het niet zo simpel als dat het nu lijkt. Nelson Mandela sprak ooit de wijze woorden dat het onze grootste angst is onze eigen kracht te omarmen en te leven. Hij zei letterlijk:

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” (tekst van Marianne Williamson)

Samen Groeien…

Juist omdat wij als mensen, als ondernemers, als ouders, als partners, als kinderen nog zoveel mogen leren van elkaar is GroeiCircle opgericht. Niet omdat wij pretenderen alles te weten want dat is onmogelijk! Wie dat zegt, verheft zich boven iedereen! Waarschijnlijk uit angst om de eigen zwakheden te verbloemen en daarmee ontkracht deze persoon zichzelf. Wij geloven dat Samen Groeien door samen op pad te gaan, samen te ontdekken en samen te leren van elkaar de énige methode is die écht werkt! 

Verlang jij ook naar meer verbinding in relaties?

Verlang jij ook naar meer blijdschap, rust, warmte of passie?

Doorbreek dan allereerst je angst om te falen en stel niet uit… doe mee! 

Wij ondersteunen mensen om te groeien in leiderschap. Krijg meer grip op jouw leven, je werk, je relaties en GROEI!

Wij mensen zijn in de basis gelijk en toch ook zoveel anders. Ieder mens verlangt naar veiligheid, geborgenheid en liefde. Maar is nog zoveel meer waarnaar wij verlangen. Toch is het niet altijd eenvoudig contact te leggen met onze verlangens. Ons hoofd, dat ons zo graag in bescherming wil nemen, blokkeert maar al te vaak dat wat we eigenlijk graag voor elkaar zouden zien. De angst regeert totdat... jij zegt: "STOP, het is genoeg zo!"

Bij GroeiCircle inspireren wij elkaar om inzicht te krijgen en te groeien op gebieden als:

  • jouw verlangens en je doelen
  • je communicatie
  • je verbinding met anderen, jouw relaties en contacten
  • je gezondheid
  • je talenten
  • je persoonlijke ontwikkeling

GroeiCircle faciliteert bijeenkomsten waarbij telkens een bepaald thema naar voren komt. In deze bijeenkomsten geven wij je inzicht in bepaalde onderwerpen waarbij we je uitnodigen om open te staan voor het onderwerp en te delen met de groep wat het onderwerp met je doet. We leren elkaar dus veel beter kennen, we bepreken elkaars visies over een bepaald thema en diepen we dat uit. Zo leren we met elkaar, van elkaar, door elkaar en voor elkaar.

Het doel is simpel :

Spelenderwijs leren van elkaar;

ont-wikkelen van rups naar vlinder!